Carnisseria Virgili

Carnisseria Virgili

Tipus: Carnisseria
Número Productes: 158
Productes


Parada dedicada a la venda de carns de xai, cabrit, vedella, vedella ecològica, vedella blanca, bou de Nebraska i vaca vella madurades en càmeres DRY AGED, elaborats càrnics de tota mena i de productes cuinats,  tot fet de manera artesanal en el nostre obrador.

 VEDELLA ECOLÒGICA

La nostra vedella ecològica procedent de la Vall Fosca dels Pirineus catalans, consisteix en tres etapes 

Etapa inicial amb la mare:

El vedell neix a l’aire lliure i va amb la seva mare fins que és gran. Va on vagi ella fins al moment del despopat (desmamat).
Els primers dies de vida només s’alimenta de la llet de la seva mare, de mica en mica aprèn a menjar herba al seu costat. Popa fins al voltant dels 7 mesos.

Etapa intermèdia d’engreix:

Aquesta etapa va dels 7 als 11 mesos aproximadament. És una etapa de creixement i de desenvolupament de l’animal durant la qual mengen herba.
Els vedells són remugants, sempre mengen herba. Si fa bon temps pasturen als prats menjant herba fresca, i si fa mal temps als corrals amb pati menjant farratge sec o ensitjat. I és quan comencen a menjar un complement de farina de cereals i pèsols, racionada un cop al dia.

Etapa final d’engreix

Aquesta etapa va dels 11-12 mesos fins al sacrifici, que és al voltant dels 14 mesos.
A l’etapa final de l’engreix, és quan l’animal posa més greix a la canal i a la musculatura.
Els vedells viuen als corrals, espais semi oberts orientats cap al sud. S'alimenten de farratge sec, que és l’herba que dallem i recollim als prats a finals de la primavera i durant l’estiu, i de farina de cereals i pèsols a lliure disposició.

 

La nostra història comença amb la nostra rebesàvia, Dolors Cases Martí,  que es dedicava a la venda de xais vius a la plaça dels carros de Tarragona (any 1912/13), va ser llavors quan l’ajuntament de Tarragona decideix ajuntar els dos mercats que hi ha a la ciutat (el de la part alta i el de la part baixa) en un de sol, al centre de la ciutat i és quan el 1915 s’inaugura el MERCAT CENTRAL DE TGN, i la nostra família comença el lligam amb aquest edifici tan emblemàtic de la nostra ciutat. Així doncs podem dir que generació, rere generació la història de la nostra família està estretament lligada al “nostre” Mercat.

Evidentment vam començar venent bestiar viu, i a poc a poc les generacions que ens precedeixen es van anar adaptant als canvis de consum, deixant de vendre animals vius, per carn de xai ja sacrificada i a punt per a cuinar.

Passats uns anys van incorporar als nostres taulells la vedella, després van venir els elaborats, començant pels més fàcils (hamburgueses i poca cosa més) i acabant amb un ventall d’elaborats que avui en dia superen fàcilment la trentena.

I per acabar, fa vora de dos anys vam incorporar la cuina, un canvi en majúscula, i on tot el que cuinem, està fet sense cap additiu ni conservant, cuinant diàriament al nostre obrador i utilitzant sempre productes frescos, de productors de les nostres comarques, de manera totalment artesanal.Si voleu contactar amb nosaltres, ho podeu fer via telefònica directament a la parada del mercat amb el telèfon 977243305. 

També ho podeu fer per mitjà del correu electrònic carnisseriesvirgili@gmail.com.

Via telèfon o missatge per WhatsApp als telèfons 685814628 (Maria) o 665157617 (Jordi)